Barevné zdravé Bowly

Miluji tyto misky “Bowls” ❤🙏 zamilovala jsem se do nich na prvni ochutnani a je jedno z jakych surovin se skladaji🙏 oslovily me svou variabilitou, muzete do nich naskladat vsechny zdrave potraviny co mate zrovna u sebe doma❤️ muzete je nachystat z teplych i studenych ingredienci a je to vazne PECKA 🙏🥰 zvlast ted s prichodem jara si je muzete doprat, klidne, kazdy den 🙏🍀 jsou hrave, barevne, dokonale 👍🙏 zde prikladam jeden uzasny recept a pridam i dalsi 🙏 první je s mou milovanou cervenou quinoou   

Suroviny:

2 malé batáty

🍀150 g červené quinoy

🍀 50 g slaniny (nemusíte dávat)

🍀 2 střední cibule

🍀10 výhonků chřestu nebo řapíkatý celer

🍀1 červená paprika

🍀 1 plechovka rajčat

🍀hrst sušených rajčat bazalka, sůl, pepř 🥑1/2 avokáda

Postup:

Všechno chystáme v jedné hlubší pánvi, kde postupně tepelně upravujte suroviny a pak je rovnou skládejte do misky. Kromě toho uvařte, zvlášť, dvě suroviny: batáty a quinou. Obojího si můžete připravit více a využít je i do jiných jídel.

Batáty se připravují nejdéle, pokrájíme je na silnější kolečka a dáme vařit. Vaří se zhruba 12 minut; odhadnete je jako brambory. Také si nachystáme quinou. Já ji chystám podle návodu na obalu v rýžovaru nebo v hrnci. Pokud byste návod k ruce neměli, doporučuju uvařit ji v dvojnásobném objemu osolené vody, než kolik je suroviny, nebo případně ve vývaru. Jakmile začne tekutiny povážlivě ubývat, můžeme hrnec odstavit, přikrýt pokličkou nebo talířem a nechat dojít. Pak pomalu vypražíme slaninu nakrájenou na proužky. Musí být křupavá a musí pustit co nejvíce tuku.

Na tuku ze slaniny postupně orestujeme cibuli, chřest nebo řapíkatý celer, papriku. Každou surovinu pražíme zvlášť, na pánvi ji nenecháváme. Pak do stejné pánve vylijeme plechovku rajčat (v létě můžeme nahradit čerstvými, spařenými a oloupanými). Přidáme sušená rajčata pokrájená na kousíčky, natrhanou bazalku, sůl a pepř. Prohřejeme a odstavíme. Nakonec si ještě pokrájíme avokádo a můžeme finálně aranžovat misku.
Naskládáme jednu surovinu vedle druhé, zalijeme rajčatovou omáčkou a podáváme 🙏👍

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *