MyAwake

Omega 7 patří do vašeho jídelníčku

🠐Zpět

Makadamové ořechy

Omega 7 a jejích blahodárné účinky na naše zdraví

Omega 7 patří mezi nenasycené mastné kyseliny. Přestože nepatří mezi esenciální mastné kyseliny, mohou nabídnout zajímavé benefity pro lidské zdraví. Omega 7 mastné kyseliny pomáhají udržovat zdravou hladinu cholesterolu a cukru v krvi a podporují správnou funkci srdce. Jsou vhodným pomocníkem při problémech se zažívacím ústrojím, jako je překyselení, vředy nebo zácpa. Omega 7 mastné kyseliny také přispívají k dobrému stavu vlasů, nehtů a pokožky. Nejbohatšími zdroji omega 7 mastných kyselin jsou mimo jiné i makadamové ořechy.

Makadamové ořechy

Makadamové ořechy jsou bohatým zdrojem vitaminu A, železa, bílkovin, thiaminu, riboflavinu, niacinu a folátů. Obsahují také mírné množství zinku, mědi, vápníku, fosforu, draslíku a hořčíku. Dále obsahují obsahuje antioxidanty jako polyfenoly, aminokyseliny, flavony a selen.

Pravidelná konzumace ořechů má prokazatelně pozitivní vliv na zdraví. Tyto sladké, krémové, křupavé a luxusní ořechy mají vysoký obsah zdravých tuků. Ale makadamové ořechy také obsahují řadu výživných a zdraví podporujících živin. To z nich potenciálně dělá důležitou součást naší každodenní stravy. Vyvážená strava obsahující makadamové ořechy podporuje dobré zdraví a dlouhověkost.

Benefity a prevence:

1. Srdeční onemocnění
2. Obsah antioxidantů
3. Jako podpora hubnutí

Tuky v těchto ořeších jsou mononenasycené, podporují úbytek hmotnosti. Makadamové ořechy jsou bohaté na kyselinu palmitolejovou a omega 7 mastné kyseliny, který poskytuje stavební bloky pro enzymy, kontroluje spalování tuku a potlačuje chuť k jídlu. Kyselina palmitolejová zrychluje metabolismus tuků a snižuje jejich ukládání.

4. Obsah bílkovin
5. Dietní vláknina
Makadamové ořechy obsahují asi 7% vlákniny. Dietní vláknina podporuje sytost, pomáhá trávení, pomáhá se zácpou zácpou a s dalšími problémy, které souvisí s trávením.
6. Zdraví kostí
7. Pro zdraví mozku
8. Zlepšují absorpci živin v těle
9. Zvyšuje kostní, buněčnou a tkáňovou pevnost
10. Zdroj kyseliny olejové

I přesto, že cena za ořechy je vysoká, sem tam si je dopřejte. U nás doma každý člen rodiny dostane 5 ořechů denně na talíř 🙂